Näyttelyn avajaiset 15.6

Home / Artikkelit / Näyttelyn avajaiset 15.6

Taarastin Kesänäyttely avautuu yleisölle


Näyttely juhlalliset avajaiset viettiin 15.6. Taidekeskus Taarastissa Nastolassa. Berliiniläisen Paula Doefnerin performanssi nähtiin aluksi, ja se valtasi eleettömästi yleisön täpötäydessä salissa.
Kuvat Ari Salonen FotoKlubi.Lahti

Lahti Sinfonia tervetuliaisfanfaarin soitti Harri Lidsle tuuballa. Sävelet kutsuivat väkeä viralliseen ohjelmaosuuteen, joka vietiin läpi Taarastin katetussa ulkoilmateatterissa.

Nastola-seura puheenjohtaja Erkki Aarti toivotti vieraat tervetulleiksi Nastola-seuran ja Nastolan Taideyhdistuyksen puolesta. Joachim Bussian toi Saksan suurlähettilään tervehdyksen juhlayleisölle. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen oli ensimmäistä kertaa Taarastissa, ja hän kiitteli puheessaan upeaa ympäristöä, jossa taide ja sen kansainväliset tekijät voivat kohdata ja käydä vuoropuhelua. Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta osoitti kiitoksen erityisesti järjestäjille ja taiteilijoille, joista kaikkiaan 13 taiteilijaa oli paikalla Taarastissa.

Tilaisuus päättyi talkoolaisten kukittamiseen ja kiitokseen siitä valtavasta työmäärästä, jonka tällainen vapaaehtoispohjalta järjestetty näyttely on vaatinut.

Yleisön joukosta saatiin poimittua muutamia kommentteja:
Kansallisgallerian pääjohtaja Risto Ruohonen” Taarastiin on rakennettu kunnianhimoinen, hieno näyttely. Verkkosivut ja qr-koodit veistospolun teoksissa ovat kompaktit ja antavat helposti tarvittavat tiedot teoksista ja taiteilijoista”
Kuvataiteilija Ville Andersson, jonka teoksia on aikaisemmin ollut esillä Taarastin näyttelyssä: ” Salin kokonaisuus on hallittu ja hienosti ripustettu. Veistospuisto ottaa tilan haltuunsa hienosti”.
Suomen Pankin entinen pääjohtaja Sinikka Salo: ” Uskomaton saavutus paikallisilta! Saksa-Suomi yhteistyö on tärkeää. Briliantti idea- kiinni ajassa!”