Taidepuisto

Home / Taidepuisto

Lasten ja nuorten kuvataidetta Taarastin pihalla


Lahtelainen Pro Puu ry tuo Taarastiin lasten suunnittelemia asuinympäristöä elävöittäviä veistoksellisia rakennelmia, jotka on suunniteltu yhteistyössä koulujen ja päiväkotien kanssa pidetyissä  Lasten kaupunki -työpajoissa.

Pro Puu -keskuksen järjestämässä työpajassa lapsille annettiin mahdollisuus vaikuttaa omaan asuin- ja leikkiympäristöönsä antamalla heille tehtäväksi suunnitella ryhmissä kaupunkiympäristöä elävöittäviä veistoksellisia rakennelmia. Lapsia pyydettiin kertomaan ja piirtämään millainen olisi hyvä leikkiväline, peli tai rakennelma, jota ei ole vielä ennen nähtykään. Onko se vain leikkiä varten, vai olisiko leikkiväline monikäyttöinen ja muuntuva? Kuinka sillä leikitään – yksin vai porukalla? Onko se veistoksellinen ympäristön kaunistus ilman ohjattua käyttötarkoitusta?

Ehdotuksia tuli kaikkiaan noin 100 kappaletta, joista koottiin näyttely ProPuun tiloihin Lahteen. Kävijöitä kesäkuun näyttelyssä oli noin 2000. Tässä Joona Arolan, 7 v, suunnitelma toteutettuna.

 

Mukana on myös Kaarisillan taiteilijoiden installaatio “Pikkupyykkiä”, jonka materiaali on akrylli kankaalle.

Nastolan yläkoulun oppilaat lähtevät mukaan taidepuistoon teemalla TOISEEN MAAILMAAN. Rinnakkaismaailman hahmoille on annettu tietty erikoistehtävä tai -toiminto, johon liittyy siis tarina. Mukana on myös pienoisveistoksia, jotka kootaan hitsaamalla kierrätysmetallista.