Taidepuisto

Home / Taidepuisto

Lasten ja nuorten kuvataidetta Taarastin pihalla


Taarastin taidepuisto -alue esittelee tänä kesänä lasten ja nuorten ideoimaa ja toteuttamaa taidetta. Lahtelainen Pro Puu toteuttaa yhteistyössä koulujen kanssa työpajan ja näyttelyn, jossa on toteutettu ympäristöä elävöittäviä veistoksellisia rakennelmia. Mukana on myös Kaarisillan taiteilijoiden installaatioita ja Nastolan yläkoulun oppilaiden töitä.

Pro Puu -keskuksen järjestämässä työpajassa lapsille annettiin mahdollisuus vaikuttaa omaan asuin- ja leikkiympäristöönsä antamalla heille tehtäväksi suunnitella ryhmissä kaupunkiympäristöä elävöittäviä veistoksellisia rakennelmia. Lapsia pyydettiin kertomaan ja piirtämään millainen olisi hyvä leikkiväline, peli tai rakennelma, jota ei ole vielä ennen nähtykään. Onko se vain leikkiä varten, vai olisiko leikkiväline monikäyttöinen ja muuntuva? Kuinka sillä leikitään – yksin vai porukalla? Onko se veistoksellinen ympäristön kaunistus ilman ohjattua käyttötarkoitusta?

Nastolan yläkoulun oppilaat lähtevät mukaan taidepuiostoon teemalla TOISEEN MAAILMAAN. Rinnakkaismaailman hahmoille on annettu tietty erikoistehtävä tai -toiminto, johon liityy siis tarina. Mukana on myös pienoisveistoksia, jotka kootaan hitsaamalla kierrätysmetallista.