Taidehallin taiteilijat

Home / Taiteilijat / Taidehallin taiteilijat

Taarasti taidehalli


Esillä olevat taiteilijat:

Hans Christian Berg (www)
Markus Konttinen (www)
Niko Luoma (www)
Niko Luoma (Instagram)

Hans Christian Berg (1971)

HC Berg asuu ja työskentelee Inkoossa. Bergillä on tutkinnot Aalto-yliopistosta sekä kuvanveistosta että keramiikka- ja lasitaiteen suunnitteluohjelmasta. Berg sai Vuoden Nuori taiteilija -palkinnon vuonna 2007. Lisäksi hän on saanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja mm. William Thuringin säätiön pääpalkinnon vuonna 2009. HC Bergin kansainvälinen maine on kasvanut tasaisesti viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Berg käyttää teoksissaan useita materiaaleja; metallia. lasia, akryylia luodakseen töitä, joissa näkyy rajaton optinen taituruus. Hänen taiteensa haastaa tavanomaisia tapoja nähdä ja katsoa; materiaalin ja valon kohtaaminen tarjoaa yllätyksiä ja oivalluksia.
Bergin teokset ovat itsenäisiä kokonaisuuksia ja yhtäaikaa herkkiä oppaita arkkitehtuurin, muotoilun ja taiteen historiaan. Hänen veistoksensa ja optiset installaationsa eivät ole kylmiä esineitä vaan  ihmisen luovuuden syvällisiä ilmauksia ja sellaisenaan ne  muodostavat vahvan vuorovaikutteisen siteen ympäristöönsä. Ne kutsuvat yleisöä osallistumaan, haastavat näkemisen rajat ja pakottavat niin ruumiin kuin näkymättömän sielunkin liikkeeseen.

Hänen töitään on esillä galleriossa ja kaikissa merkittävissä julkisissa kokoelmissa mm. Kiasma, EMMA, HAM ,  Wäinö Aaltosen museo Turussa lisäksi julkisssa tiloissa mm. Dipolin uudisrakennuksessa.

Kuva: Jussi Tiainen
Markus Konttinen (1957)

Markus Konttinen asuu ja työskentelee Helsingissä. Vuosina 2013-2017 hän toimi Taideyliopiston Kuvataideakatemian dekaanina ja on parhaillaan piirustuksen ja havainnon vierailevana professorina Kuvataideakatemiassa. CV Markus Konttinen

Konttisen teoksia on useissa julkisissa kokoelmissa mm. Kiasma, EMMA, HAM ,  Wäinö Aaltosen museo Turussa, Sara Hildenin taidemuseo Tampereella, Suomen Pankin taidekokoelma, Helsingissä.

Niko Luoma (1970)

Luoma on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta 2003. Hän on opiskellut Yhdysvalloissa Bostonissa School of the Museum of Fine Artsissa 1998 ja New England School of Photographyssa 1995. Hänellä on ollut yksityis- ja yhteisnäyttelyjä Suomessa ja ulkomailla vuodesta 1995.

Niko Luoma’s recent body of large-scale photographic works called Adaptations, Are based on Cubist ideas of visual space. Celebrated works from the history of art are broken down into geometries and reassembled using multiple exposures to a negative. These exposures, abstract yet calculated, emulate the use of simultaneous viewpoints found in Cubism.

Though dedicated to traditional processes of capturing light to film, his work across two decades has established him as a true innovator of analogue photography.

Luoma will bring his recent Adaptations of Vincent Van Gogh’s Sun Flower cycle to Taarasti this summer among other works from the series.

Hänen töitään on julkisissa kokoelmissa muun muassa Suomen ja Ruotsin valtioiden kokoelmissa, Kiasman kokoelmassa, Kourin kokoelmassa, Emil Aaltosen museossa Tampereella, sekä yksityiskokoelmissa Euroopassa ja Yhdysvalloissa.