Taidehallin taiteilijat

Home / Taiteilijat / Taidehallin taiteilijat

Taarasti taidehalli


Esillä olevat taiteilijat:

Hans Christian Berg (www)
Markus Konttinen (www)
Niko Luoma (www)
Niko Luoma (Instagram)

Hans Christian Berg (1971)

HC Berg asuu ja työskentelee Inkoossa. Bergillä on tutkinnot Aalto-yliopistosta sekä kuvanveistosta että keramiikka- ja lasitaiteen suunnitteluohjelmasta. Berg sai Vuoden Nuori taiteilija -palkinnon vuonna 2007. Lisäksi hän on saanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja mm. William Thuringin säätiön pääpalkinnon vuonna 2009. HC Bergin kansainvälinen maine on kasvanut tasaisesti viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Berg käyttää teoksissaan useita materiaaleja; metallia. lasia, akryylia luodakseen töitä, joissa näkyy rajaton optinen taituruus. Hänen taiteensa haastaa tavanomaisia tapoja nähdä ja katsoa; materiaalin ja valon kohtaaminen tarjoaa yllätyksiä ja oivalluksia.
Bergin teokset ovat itsenäisiä kokonaisuuksia ja yhtäaikaa herkkiä oppaita arkkitehtuurin, muotoilun ja taiteen historiaan. Hänen veistoksensa ja optiset installaationsa eivät ole kylmiä esineitä vaan  ihmisen luovuuden syvällisiä ilmauksia ja sellaisenaan ne  muodostavat vahvan vuorovaikutteisen siteen ympäristöönsä. Ne kutsuvat yleisöä osallistumaan, haastavat näkemisen rajat ja pakottavat niin ruumiin kuin näkymättömän sielunkin liikkeeseen.

Hänen töitään on esillä galleriossa ja kaikissa merkittävissä julkisissa kokoelmissa mm. Kiasma, EMMA, HAM ,  Wäinö Aaltosen museo Turussa lisäksi julkisssa tiloissa mm. Dipolin uudisrakennuksessa.

Kuva: Jussi Tiainen
Markus Konttinen (1957)

Markus Konttinen asuu ja työskentelee Helsingissä. Vuosina 2013-2017 hän toimi Taideyliopiston Kuvataideakatemian dekaanina ja on parhaillaan piirustuksen ja havainnon vierailevana professorina Kuvataideakatemiassa. CV Markus Konttinen

Konttisen teoksia on useissa julkisissa kokoelmissa mm. Kiasma, EMMA, HAM ,  Wäinö Aaltosen museo Turussa, Sara Hildenin taidemuseo Tampereella, Suomen Pankin taidekokoelma, Helsingissä.

Niko Luoma (1970)

Luoma on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta 2003. Hän on opiskellut Yhdysvalloissa Bostonissa School of the Museum of Fine Artsissa 1998 ja New England School of Photographyssa 1995. Hänellä on ollut yksityis- ja yhteisnäyttelyjä Suomessa ja ulkomailla vuodesta 1995.

Niko Luoman viimeisimmät suurikokoiset valokuvateokset ovat nimeltään Adaptations (Sovituksia). Ne pohjautuvat tilan kubistiseen hahmotukseen. Taidehistorian merkkiteokset puretaan geometrisiin muotoihin ja kootaan uudelleen käyttäen lukuisia valotuksia. Nämä valotukset ovat  abstrakteja ja kuitenkin laskelmallisia, emuloiden kubismissa käytettyä näkökulmien yhtäaikaisuutta.

Vaikka Luoma omistautuu perinteisiin työtapoihin vangitessaan valon filmille, hänen työnsä kahden vuosikymmenen ajalta on vakiinnuttanut hänet analogisen valokuvauksen todelliseksi uudistajaksi.

Luoma tuo Taarastiin mm. Vincent Van Gogh’s Auringonkukkia sekä muita Adaptions-sarjan teoksia.

Luoman töitä on julkisissa kokoelmissa muun muassa Suomen ja Ruotsin valtioiden kokoelmissa, Kiasman kokoelmassa, Kourin kokoelmassa, Emil Aaltosen museossa Tampereella, sekä yksityiskokoelmissa Euroopassa ja Yhdysvalloissa.