Videotaide kunnantalolla

Home / Taiteilijat / Videotaide kunnantalolla

Taiteilijat vanhalla kunnantalolla

Taarastin näyttelyä täydentää kunnantalon tiloissa esitettävät videoteokset, jotka kommentoivat itsenäisinä teoksina nykypäivää ja elämää omilla erilaisilla tulokulmillaan. Taiteilijat ovat, Berliinin Nationalgallerien palkinnolla v. 2017 palkittu Agnieszka Polska ja helsinkiläinen visuaalinen taiteilija Noora Geagea.


Videotaidetta ja valokuvia:

Agnieszka Polska

Noora Geagea

Agnieszka Polska (1985)

Agnieszka Polska on videotaiteilija ja valokuvaaja. Hän on syntynyt Lublinissa, Puolassa. Hän asuu ja työskentelee Krakówassa ja Berliinissä.

Agnieszka Polska luo videoteoksiaan käyttäen pääasiassa löydettyä materiaalia, kuten arkistoituja valokuvia ja piirroksia. Hän käyttää niitä hienovaraisesti joko tehden niistä animaatioita tai sulauttaen ne olemassaolevan kuvaan.

Prosessissa taiteilija muuttaa niiden alkuperäistä asiayhteyttä, samanaikaisesti luoden illuusion dokuntetaatiosta. Hänen visuaalisesti vahvat tutkimusmatkansa kadonneeseen aikaan tai puolalaisen avant-garden muotoihin muuttuvat tutkimuksiksi siitä, kuinka menneisyydestä tehdään kuvitteellinen ja se työstetään uudestaan.

Hänen animoidut videonsa herättävät tunteen melankoliasta ja kaipuun jonnekin, jota ei ehkä koskaan ollutkaan, mutta josta hänen tekee todellista ainakin filmillä. Polska on sanonut: ‘Hitaat, luonnottoman levolliset liikkeet esiintyvät useimmilla videoillani. Työskentelen pääasiassa animoiden, joten meditatiivinen ja mietiskelevä ote prosessissa on hyvin tärkeää minulle. Jokainen projekti vaatii paljon aikaa ja keskittymistä (sekä näkijältä, että tekijältä)’

Noora Geagea (1981)

Geagea on helsinkiläinen visuaalinen taiteilija. Hänen töitään on nähty viimeisen neljän vuoden aikana mm. Weserburgin nykytaidemuseossa Bremenissä, Pekingissä Xidan-kulttuuriaukiolla, ARTag galleriassa Helsingissä, Salon Dahlmann galleriatilassa Berliinissä (kuratoiti yhdessä tuottaja Anna Miettisen kanssa General Minds tiiminä), Aesthetica Art Prize näyttelyssä Yorkissa, Tiranan kansallisgalleriassa Albaniassa, Lontoon Moving Image fair:ssä, galleria Hippolytessa, galleria Huudossa sekä Pyhäniemen kartanon kesänäyttelyssä.
“Liike vie elämää eteenpäin. Töissäni tutkin ihmisen mielen ja kehon liikkeen erilaisia ilmentymiä. Olen kiinnostunut myös siitä, millaista on meitä ympäröivä muutos sen eri muodoissaan. Kaikki työni vastaavat omalla tavallaan kysymykseen siitä, mikä meitä liikuttaa.”