VÄRISTYKSIÄ TAITEILIJAT

Home / VÄRISTYKSIÄ TAITEILIJAT

Tapahtuman työpajoja ohjaavat alan ammattilaiset ja taiteilijat.

Valokuvataiteilija Antti Sepponen

Kuva: Minja Koski

Antti Sepponen (s. 1991, Lahti) on Lahdessa asuva ja työskentelevä valokuvataiteilija. Sepposen tausta on lehtikuvaajana, mutta tällä hetkellä sydämen asiana ovat pitkäkestoiset taideprojektit. Sepponen hyödyntää työskentelyssään myös video- ja installaatiotaidetta sekä multimediaa.

Vuosina 2011-2015 Sepponen syventyi kuvaamaan kotikaupunkiaan Lahtea. Syntyi kuvasarja “Lahti” ja ympäri Suomea kiertävä näyttelykiertue. Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja Ilkka Mattila valitsi Sepposen Helsingissä järjestetyn näyttelyn lehden “Vuoden 2015 elämykseksi”. Lahti-projektin huipensi joukkorahoituksella rahoitettu, kuvia ja lahtelaisia mietelauseita sisältävä valokuvataidekirja, jonka viidensadan kappaleen painos myi loppuun lähes välittömästi.

Sepponen on myös yksi suositun Lahtiblogi -kuvablogin perustajista. Blogi tutkii lahtelaista kotiseuturakkautta ja identiteettiä. Nykyään sillä on kymmeniä tuhansia seuraajia sosiaalisessa mediassa. Lahtiblogi voitti Etelä-Suomen Sanomien Aukusti-kulttuuripalkinnon yleisöäänestyksen vuonna 2015. Lahtiblogi on myös kuratoinut useita ryhmänäyttelyitä Lahdessa.

Viime aikoina Sepponen on muun ohessa kuvannut sekä ohjannut musiikkivideoita, viimeisimpinä kaksi videota indiepop-lupaus Minja Kosken yhtyeelle M.

Hiekkataiteilija/ teatterilavastaja Amadeu Vives
Espanjasta kotoisin oleva, ja nykyisin Nastolassa asuva, Amadeu Vives on asunut Suomessa kolme vuotta ja valmistui kesällä 2017 tarpeistonvalmistuksen artesaaniksi Salpauksesta. Vivesillä on myös kuvataiteilijan ammattikorkeakoulututkinto sekä lavastustaiteen jatkokoulutus Espanjasta.
Vives on työskennellyt Ylelle mm. Lahden MM-kisojen avajaisten lavastuksessa. Hän on rakentanut lavasteet lahtelaislukioiden Memory Scan -musikaaliin sekä suunnitellut lavastusta Sibeliustalon itsenäisyyspäivän juhliin.

Videon ja kuvan supermies Veijo Ruotanen
Veijo (Wexi) Ruotanen on videon ja kuvan supermies. Hän on tehnyt catwalkia, mainoksia, lyhytelokuvia, opetuselokuvia, dokumentteja, livetaltiointeja ja trailereita.

Videoteoksia on ollut näytillä mm. keväällä 2017 Lontoon South Bank Centressä sekä hän on tehnyt Sinfonia Lahden esittämään Hyönteissinfoniaan videomateriaalia, joka kuvitti Kalevi Ahon musiikkia.

Mukana mm. Tiirismaan musikaaleissa mukana esim. The Adams family & Mission Finlandin taustavideot.

 

 

 

Laulaja-lauluntekijä M
M-artistinimen takaa löytyy kuhmolaislähtöinen, nykyään Lahdessa asuva laulaja-lauluntekijä Minja Koski. Kosken kirjoittamat kappaleet, omintakeinen ja herkkä ääni, sekä tuottaja Miikka Ahlmanin mystiset äänimaisemat ovat vakuuttaneet niin kuulijat kuin kriitikotkin. Suomen suurin musiikkilehti Soundi antoi syksyllä 2017 ilmestyneelle Tehtaantyttö-debyytille täydet viisi tähteä ja MTV valitsi sen vuoden parhaaksi kotimaiseksi albumiksi. M:n musiikissa on metsän havinaa, discoa sekä kiehtovaa ja hypnoottista vaaran tuntua.

 

 

Laulaja-kitaristi Jukka Nousiainen
Jukka Nousiainen on kotoisin Nastolasta. Hänen uusin levynsä ”Ei enää kylmää eikä pimeää” julkaistaan toukokuussa. Hän on mielellään tulossa kotiseudulleen levynjulkaisukeikalle. Hänen viime vuosina rakentunut kulttisuosionsa perustuu oleellisesti siihen, millaisena hänen toimintansa näyttäytyy: kompromissittomana, täysin omaehtoisena ja varsinkin sooloartistina vahvasti hänen tekijäpersoonansa läpi suodattuvana.
Soundi -lehden levyarvostelu: ”Kappaleiden rakenteita voi pohtia muodollisesti, missä on rautalanka iskelmän viitettä, missä taas hörhömmän sisäavaruuden kaikua, mutta tarkkoihin muotteihin Nousiainen ei noin vain asetu. Hänellä on aivan oma tapansa vangita kuulijat visioihinsa ja jutustella niistä laulullaan ja kitarallaan. Hänen tunteensa ja oivalluksensa ovat ymmärrettäviä, ja tekstin symboliikka avautuu psykedeelisimmilläänkin, ainakin jollain tajunnan tai vaistojen tasolla.
Loistavana kitaristina Nousiainen nostaa kappaleet erakkokammion ahtaudesta päivänvaloon melodioiden välittömillä sointufilleillä ja sooloilla, jotka ovat hyvin tarkkoja, mutta eivät mitään treenaten tikattuja kelauksia.”